+359 2 93 05 625
office@igraisrazvitie.bg


бул. Братя Бъкстон 40,
София, България, 1618

Министерството на спорта одобри проект на "Играй с Развитие"

Министерството на младежта и спорта одобри проект на фондация „Играй с Развитие“ по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от закона за хазарта за 2019 година.

Проектът „Аз спортувам“ е на стойност 39 500 лева и ще бъде реализиран в рамките на 5 месеца – от 1 юни до 30 септември, като чрез него над 140 деца от Тетевен и Сливен ще имат възможност да спортуват, да говорят за спорт, да се срещат с големи наши шампиони.

Една от идеите е именно през летните месеци – когато децата са извън контрола на училищните занимания, те да бъдат заедно в спортната зала със своите треньори и връстници. Основната цел е след приключване на проекта, колкото се може повече деца да продължат да се занимават със спорт в свободното си време.

И Тетевен, и Сливен са известни с волейболните си традиции и през последните години влагат много енергия и труд в развиване на детско-юношеските си школи. Това е добрата база за привличане на още подрастващи в залата.

Специалистите и в двата града имат опит в работата с деца в неравностойно положение, на които спортът дава сериозни възможности за социализация и реализиране. Проектът на „Играй с Развитие“ обръща особено внимание на тези деца и привличането им към волейболните занимания.

Вече две години фондацията активно и последователно подкрепя детско-юношески отбори в петте колективни спорта – волейбол, футбол, баскетбол, водна топка и хандбал.

Доверието, което ММС гласува на „Играй с Развитие“ с одобряването на проекта ще даде възможност фондацията много по-целенасочено, ефективно и резултатно да реализира идеите си за подпомагане на спортуващите деца в Тетевен и Сливен, като заедно с това се гони и възможно най-дълготраен ефект от работата по проекта „Аз спортувам“.